Şöyle bakınca sıradan bir pasta.....eeee.... dediğinizi duyar gibiyim.
Ama bu bildiğimiz pandispanyanın çok daha pratik ve abartmıyorum fırından kabardığından daha
fazla olduğunu söyleyebilirim. Tarifi sevgili arkadaşım Melisa'm da yedim.
Ben tabi o zamanlar bizzat tadıp yediğim için malzemesinde ne var ne yok sormadan ertesi gün hemen denemiştim.
Siz birde arkadaşımın tarifine bakarsınız. Ben kendi yaptığım şekilde yazacağım.
Fırın açmak istemediğinizde,fırınınız bozulduğunda ve elektirik kesildiğinde bile yapabileceğiniz yaşpasta
tarifi için gerekli, malzemeler;
4 yumurta
1 su bardağı tozşeker
bir kaç damla limon suyu(yumurtanın kokmasını engellemesi için)
1 paket kabartma tozu
yaklaşık 1,5 su bardağı un
normal pandispanya keki gibi çırpılır ve düdüklü tencerenin içine yağlı kağıt serilir.
Kek hamuru dökülür ve tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın en kısık
gözünde pişmeye bırakılır.Tabi bu düdüklü tencere çelik olanlar değil, eski
gözünde pişmeye bırakılır.Tabi bu düdüklü tencere çelik olanlar değil, eski
termo düdüklü tencere olacak ve üst düdüğü takılmadan yaklaşık 18-20 dakika kadar pişirip
soğuduktan sonra kapağı açacağız. Deneyeli epeyce zaman oldu ama yazdığım gibi biriken resimlerden
yayınlamadığımı anlayınca eklemek istedim.
İnanılmaz güzel,yumuşacık bir kek oluyor. Sütle veya benim gibi evde içilmeyen asidi gitmiş yedigün suyuyla
ıslatabilirsiniz. Pandispanyam sade olunca çikolatalı pasta kreması ve 1 paket sade kremşantim vardı onlarla kaplayıp,
süsledim. Aralarına ve üzerini süsleme de vişne reçellerimden kullandım.
Ben hemen evdeki malzemelerle süslemiştim,sizin hayal gücünüz gerisi....
Diğer pastalar gibi dinlendikce tadı daha güzel oluyor.
İkiye kestiğime pişman oldum.Çünkü 3 kat kesecek kalınlıktaydı:)
afiyetler olsun....eski evimi ve arkadaşımı çok özledim :((((
sizin için düdüklü tencerenin resmi.....
Çok harika! hiçte sıradan gözükmüyor:)tadıda mutlaka çok nefistir.. ellerinize sağlık. bende deneyeceğim inşaAllah:)
YanıtlaSileskiden kek tenceresinde düdüklüde pisirrirdik.nostaji yasattin mmmmmm mis kuzum eline saglik.
YanıtlaSildüdüklüdede puf puf olmuştur keki canım.ellerine sağlık.nefis görünüyor.sevgiler.
YanıtlaSilYapacağım deyince insan engel tanımıyor, Kimileri fırını yok ondan kek yapmıyorum der ya işte onlar için ideal bir tarif,ellerine sağlık, sevgiler.
YanıtlaSilNeden yeni düdüklü tencerede olmaz mı?Kapağı dıştan açılıyor belki olur.Aklım kaldı inan ki.Çok güzel kabarmış hemde ocakta düdüklü tencerede çok pratikmiş.Afiyet olsun canımmm.
YanıtlaSilDenedinizmi, netice ne oldu?
Silsevgili vişnap denemedğim için bilemiyorum, ben kendi mutfağımda deneyip,sonucundan emin olduğum tarifleri yayınlıyorum
YanıtlaSilÇok pratik ama şimdiki düdüklülerlede denemek gerek ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilresimdeki tencere benimkinden denesem mi acaba ,eskiden söylerlerdi hiç denemedim siz denemişiniz olmuş bir cesaret bizde yapalım elinize sağlık
YanıtlaSilşaştım doğrusu çok zekice harika da görünüyor daha ne olsun ellerinize sağlık sizi takipteyim sizde beni takip ederseniz çooook sevinirim:)
YanıtlaSilYeni duduklulerle deneyen oldumu acaba bu keki? Netice ne oldu?
YanıtlaSilMerhaba, bu keki yeni duduklulerde deneyen oldumu acaba, netice ne oldu? Benim duduklum Fissler ve olmuyorsa malzemeyi bosa harcamak istemiyorum. Tesekkurler.
YanıtlaSilSevgili Berrin ben denemedim yeni düdüklü tencerelerde, şu ana kadar da deneyeni duymadım. yardımcı olamayacağım bu konuda üzgünüm:(
SilHarika olmuş ellerinize sağlık bende bekliyorum.....
YanıtlaSil