18 Mart 2014 Salı

Urfa Biberi ve Patlıcanla Fırında Karnıyarık

Ne çocuklarım ne de eşim karnıyarığı iştahla yemezler. Ben ise patlıcanın olduğu her yemeği yerim.Fakat çoğunluk benden yana olmayınca evde çok az yapılırdı bu yemek....taa kiii komşumun Urfa'dan gelen acı biberiyle yaptığım karnıyarık eşim tarafından büyük iştahla yenilmeye başladı. Acı olunca tartışılmaz çok sever.
karnıyarık iç malzemesi için;
300gr. yağsız kıyma
1 büyük soğan
1 adet incecik doğranmış kırmızı biber
tuz, karabiber, pul biber3 diş sarımsak
arzu ederseniz ince doğranmış maydonoz
soğanlar sıvıyağda kavrulduktan sonra kıyma eklenir ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur. Kırmızı biber ve baharatlar eklenir. Altı kapatılan iç harç soğurken patlıcanlar tabi tuzlu su da bekleyen patlıcanlar kağıt havlu ile suyu alındıktan sonra bol yağ da kızartılır. Biberleri ortadan ikiye kesip içini temizleyin ve kızartmadan kıymalı harçtan koyun.
 
1 yemek kaşığı salçayı suyla incelttikten sonra fırın tepsisine dökün. Fırında üzerleri kızarıp salçalı sos koyulaşıncaya kadar kızartın.
Biberin doğal acısıyla muhteşem oluyor. Yanın da da pirinç pilavı hımmmm  acıktım galiba ama bir 4 kilo daha vermem lazım:(
 
blogcanlarıma ve bloğuma uğrayan herkese iyi akşamlar, afiyetler olsun....


2 yorum:

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)