29 Ekim 2014 Çarşamba

KAYMAKLI ARTI POĞAÇA - Dereotlu ve peynirli kabartma tozlu tuzlu poğaça

Bir ara sık sık yaptığım poğaçanın resmine bakınca yayınlamadığımı farkettim. Kabartma tozlu poğaçaları daha çok severim. Belki dışının kıyır kıyır, içinin yumuşacık olmasındandır. Bir de fırından yeni çıktıysa off  ki  ne offf....
tarifi;
1 su bardağı kadar taze kaymak (tereyağıda kullananbilirsiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı yoğurt(ev yapımı olursa daha iyi olur)
1 küçük kalıp beyaz peynir
yarım demet dereotu
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
tuz ve aldığı kadar un
 Aslında mutfakta ölçü kullanmadan yaparım. Tarif alan kişiler için ölçü vermeye çalışıyorum. Un miktarını azar azar ekleyin ki ele yapışmayan bir hamur olunca tamamdır. Yumurtaların büyüklüğüne göre bile un kıvamı farklılaşabiliyor.
hamurun içine beyaz peyniri de çatalla ezip ekleyin. İncecik doğranmış dereotunu da ilave edin. 2 ceviz büyüklüğünde beze alın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Yumurta sarısını çok yoğun olmadan hafif pasta fırçasıyla yayın. 

Daha sonra poğaçalırın üzerine biçakla artı işareti yapın.200 derecelik fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarın.afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlarınız için teşekkürler...
Yine beklerim:-)